Gratis verzending vanaf €150
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!*
9.5
Mobiele netwerken hoe zit dat nu?

Mobiele netwerken hoe zit dat nu?

0 comment minutes reading
Hoe zit het nu met de mobiele netwerken en welke mobiele telefoon blijft werken?

Welke provider blijft op welk netwerk? En werkt mij mobieltje dan nog wel?

T-Mobile schakelt deze zomer hun 2G netwerk uit. Dit heeft gevolgen voor mensen die nog met een ouderwetse GSM bellen. Met zo'n toestel kunt u straks bij T-Mobile (en dus ook bij Ben en Simpel) niet meer bellen.

Wat kunt u doen?

  • Een nieuwe GSM kopen, die op 3G werkt, maar ook geschikt is voor VoLTE (bellen via 4G). Met VoLTE kunt u na 2025 met de nieuwe telefoon blijven bellen.
     
  • Uw huidige telefoon houden en overstappen naar een provider die wel 2G blijft aanbieden. In Nederland zijn dit KPN en Vodafone (en onderliggende aanbieders, zoals Duidelijk!). Zo kunt u in ieder geval tot en met medio 2025 met uw huidige mobiele telefoon blijven bellen.

Aanraders nieuwe GSM met 3G en VoLTE geschikt voor T-Mobile

Overstappen van T-Mobile (Simpel, Ben) naar Duidelijk!

Belt u heel weinig en heeft u de mobiele telefoon alleen mee voor noodsituaties, stap dan over naar Duidelijk! bellen (KPN). Voor slechts € 2,50 per maand bent u verzekerd van 120 belminuten (per maand).

Afbouw van 2G en 3G netwerken in Nederland

Vanaf eind 2020 zullen Nederlandse providers langzaam maar zeker afscheid nemen van 2G en 3G. Dit heeft uiteraard consequenties voor onze GSM producten. In onderstaande overzicht ziet u welke GSM bureautelefoon en/of GSM gateway u dient te kiezen per provider om er nog jaren mee vooruit te kunnen.

Heeft u twijfels of vragen? Neem dan contact met ons op. We informeren u graag over dit onderwerp, zodat u de komende jaren verzekerd blijft van een werkende oplossing!

Seniorentelefoons met 4G / VoLTE bellen

De meeste seniorentelefoons zijn alleen voorzien van 2G of 2G/3G. In dat geval kunt u bovenstaande schema aanhouden om een keuze voor de provider te maken.

Er zijn ook mobiele telefoons (type: GSM met toetsen) voor senioren op de markt met 4G ondersteuning.

Belangrijk om te weten is het volgende: deze Doro toestellen ondersteunen niet alleen 4G voor data toepassingen, zoals bijvoorbeeld WhatsApp, maar ook voor bellen!
Dit laatste (bellen via 4G) heet ook wel VoLTE.* 

Wilt u dus graag een mobiele telefoon kopen waarmee u na 2025 via 4G kunt bellen? Dan dient er VoLTE bij de specificaties te staan!

*Per providers verschillen de VoLTE instellingen die een telefoon moet kunnen lezen. Doro brengt firmware updates waarmee steeds meer providers worden toegevoegd aan de lijst van VoLTE bellen. Bedoeling is om alle belangrijke providers mee te laten doen. De updates worden via FOTA gedaan (firmware over the air), dus komen automatisch binnen op het toestel van de gebruiker.

Afbouw van 2G en 3G netwerken in België

Belgische providers als Base, Orange (Mobistart), Proximus en Telenet hebben nog geen officiële data van uitfaseren bekend gemaakt. Wij raden u daarom aan contact op te nemen met uw provider voor duidelijkheid in de toekomstige ontvangstgarantie van 2G en 3G.

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »
Compare products0