Gratis verzending vanaf €150
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!*
9.5
Lenen van een hulpmiddel

Lenen van een hulpmiddel

0 reactie minuten lezen
Tijdelijk een hulpmiddel nodig zoals een rolstoel, toiletstoel, toiletverhoger of hoog- laagbed. Dit zit sinds 2013 in uw eigen basisverzekering. Dus geen eigen risico of eigenbijdrage, ook hoeft u nergens lid van te zijn zoals vroeger wel nodig was!.

Tijdelijk een rolstoel, toiletstoel, bedklossen of hoog- laagbed nodig?

Hoe werkt dit nou precies.

Sinds 2013 is het lenen van een heel aantal hulpmiddelen over gegaan in uw eigen basisverzekering. U hoeft dus niet meer lid te zijn van de kruisvereniging voor het gratis lenen van hulpmiddelen zoals een rolstoel, toiletstoel, toiletverhoger, hoog- laagbed etc.

Er geldt dus geen eigen risico of eigen bijdrage voor het tijdelijk lenen van de aangewezen hulpmiddelen. U kunt de meeste hulpmiddelen maximaal 6 maanden lenen. Een aantal kunt u ook langdurig lenen zoals bijvoorbeeld een hoog- laagbed.

Alleen zijn sinds 2013 de eenvoudige loophulpmiddelen zoals de elleboogkrukken, looprek, vierpoot en rollator uit het pakket gelaten. Deze hulpmiddelen zitten dus niet in de basisverzekering. En kunnen dus gehuurd of aangeschaft worden.

ZorgComfort De Kempen werkt al jaren samen met Medicura zodat wij u ook kunnen voorzien van de hulpmiddelen die u kunt lenen via de basisverzekering. Alle kleinere hulpmiddelen hebben wij direct op voorraad in de Torenstraat te Valkenswaard. Bedden worden bezorgd vanuit het centrale magazijn.

Er zijn bedrijven waar u jaarlijks aan betaald om gratis elleboogkrukken te lenen of een basis rollator. Een standaard paar elleboogkrukken kost u nieuw ongeveer 31 euro. En een basis rollator ongeveer 89 euro nieuw. Alle andere hulpmiddelen behalve de eenvoudige loophulpmiddelen zitten in uw eigen basisverzekering en daar hoeft u niet extra voor te betalen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0